Fotoğraf: Martin Seras Lima

Yedili Ragbi Dünya Serisi’nde 2021-22 sezonunun üçüncü ayağı bugün başlıyor. Malaga’da düzenlenecek olan üçüncü ayakta Pasifik takımları yine bulunmuyor. Yeni Zelanda ve Samoa’nın yerlerine yeni takımlar dahil edildi. Ancak Fiji takımı boş bırakıldı. Samoa’nın gitmesiyle gelen boşluk erkeklerde Jamaika’nın, kadınlarda ise Polonya’nın davet edilmesiyle sonuçlandı. Daha öncesinde Yeni Zelanda’nın katılamamasından doğan boşlukta Almanya ve Belçika davet edilmişti. Fiji’nin durumunda ise söz konusu maçlar oynanmamış kabul edilecek.

Gruplara baktığımız zaman Fransa – İngiltere ve ABD – Kanada maçları kadınlarda sabah seansındaki en önemli maçlar olarak dikkatleri çekiyor. Erkeklerde ilk gün Fransa – Kanada ve İngiltere – İskoçya eşleşmeleri yer almakta. Her iki kategoride de grup aşaması, Cumartesi gününde de devam edecek. Yarın sabah seansında oynanacak maçlar içerisinde erkeklerde Güney Afrika – İngiltere, kadınlarda ise Fransa – Rusya dikkatle takip edilecek maçlar arasında yer alıyor.

Grup aşamasının ardından gelen eleme aşamasında ise saat 16:53’te başlayacak. Söz konusu saatte kadınlarda çeyrek final başlayacak. 19:20’de dokuzunculuk, 21:07’de ise kupa çeyrek finalleri yer alacak. Pazar gününde ise ilk olarak kadınlarda ilk sekiz sıradaki final eşleşmeleri belirlenecek. Ardından da kadınlarda son dört sıranın belirlenecek iki klasman maçı oynanacak. Ardından erkeklerde klasman yarı finalleri yapılırken, onların arkasından kadınlarda yedincilik ve beşincilik, erkeklerde de beşincilik, dokuzunculuk ve onüçüncülük maçları yapılacak. Saat 19:37’yi gösterdiğinde ise erkeklerde ve kadınlarda ilk dört sırayı belirlenecek maçlar oynanacak.

Fotoğraf: Martin Seras Lima

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir