United Rugby Championship Final Media Event, DHL Stadium, Cape Town, South Africa 17/6/2022 A view of the new URC "The Array" trophy Mandatory Credit ©INPHO/Dan Sheridan

BKT Birleşik Ragbi Şampiyonası’nda 2022-23 sezonu, yarın oynanacak final maçıyla sona erecek. Bu kapsamda son şampiyon DHL Stormers ile Munster takımları, 16 takımlı ikinci sezonda şampiyonluğa ulaşmak için çabalayacaklar.

FİNALİN TAKIMLAR İÇİN ÖNEMİ

Söz konusu mücadele, DHL Stormers için üst üste ikinci defa kazanma yolunda önemli bir adımı teşkil ediyor. Normal sezonu dominant takımlar kadar iyi geçirmese de final serisinde iyi işler çıkaran DHL Stormers, başarının tesadüf olmadığını final maçında kanıtlamak istiyor.

Diğer yandan Munster için finalin anlamı büyük. En son Celtic League zamanında 2010-11 sezonunda şampiyonluğa ulaşan Munster, bu final maçında elde edeceği galibiyetle takımın şampiyonluk hasretini sonlandırmanın niyetindeler. Yine de son şampiyonluktan sonra oynadıkları üç finalde umdukları bulamayan Munster, bu final maçında şansa bırakmaya niyeti yok.

TAKIMLAR FİNALE NASIL GELDİ?

Normal sezonda DHL Stormers, oynadığı 18 maçın 12’sini kazanıp, ikisinde de berabere kaldı. Topladığı 68 puanla Ulster’ın averajla gerisinde kaldı ve normal sezonu üçüncü bitirdi. Ancak diğer Güney Afrika takımlarını geride bırakarak Güney Afrika Şildi’ni kazanarak Play-Off’a başladı. Munster ise 18 maçtan 10 galibiyet ve bir beraberlik alarak 55 puan topladı. DHL Stormers’a göre daha zorlu geçen yolculuğun ardından, Vodacom Bulls’un iki puan önünde beşinci sırada normal sezonu kapattı.

DHL Stormers, çeyrek finalde kendi ülkesinden Vodacom Bulls’u konuk etti ve iyi bir maç çıkararak 33-21’lik galibiyet elde etti. Ardından yarı finalde Connacht ile karşılaşan DHL Stormers, bu maçtan 43-25’lik skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı. Munster ise çeyrek finalde Glasgow Warriors’a konuk oldu. Bu maçta mücadele sert geçerken, Munster maçı 14-5 kazandı. Yarı finalde ise ezeli rakibi olan Leinster’la karşılaşan Munster, maçta oldukça zorlandı. Ancak 16-15’lik skorla finale çıkmasını bildi.

TAKIMLARIN KADROLARI

DHL Stormers: Damian Willemse, Angelo Davids, Ruhan Nel, Dan du Plessis, Leolin Zas, Manie Libbok, Herschel Jantjies, Steven Kitshoff (Kaptan), Joseph Dweba, Frans Malherbe, Ruben van Heerden, Marvin Orie, Deon Fourie, Hacjivah Dayimani, Evan Roos.

Yedekler: JJ Kotze, Ali Vermaak, Neethling Fouche, Ben-Jason Dixon, Willie Engelbrecht, Marcel Theunissen, Paul de Wet, Clayton Blommetjies.

Munster: Mike Haley, Calvin Nash, Antoine Frisch, Malakai Fekitoa, Shane Daly, Jack Crowley, Conor Murray, Jeremy Loughman, Diarmuid Barron, Stephen Archer, Jean Kleyn, Tadhg Beirne, Peter O’Mahony (Kaptan), John Hodnett, Gavin Coombes.

Yedekler: Niall Scannell, Josh Wycherley, Roman Salanoa, RG Snyman, Alex Kendelle, Craig Casey, Ben Healy, Keith Earls.

MAÇI KİM YÖNETECEK?

Söz konusu maçı İtalya Ragbi Federasyonu’ndan Andrea Piardi yönetecek. Daha önceki yıllarda tarafsız ülkelerinin hakemlerini yollayan Pro Rugby Championship yönetimi, bu sezonda ilk defa bir İtalyan hakeme yer verecek. Yardımcı hakemlerini Galler Ragbi Birliği’nden Craig Evans ve İskoçya Ragbi Birliği’nden Mike Adamson yönetecek. Video Hakem’de ise yine İskoçya Ragbi Birliği’nden Ben Whitehouse bulunuyor.

Fotoğraf: ©INPHO/Dan Sheridan

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir