Guinness Six Nations Championship Round 4, Aviva Stadium, Ballsbridge, Co. Dublin 24/10/2020 Ireland vs Italy A general view of the Aviva Stadium Mandatory Credit ©INPHO/Bryan Keane

Sonbahar Uluslar Kupası’nda heyecan, bugün oynanacak maçlarla devam edecek. Final haftası eşleşmelerinin belli olacağı mücadelelerde takımlar, birbirleriyle rekabet etmek için çaba gösterecek.

Cumartesi maçlarında ilk olarak Galler ile İngiltere saat 19:00’da, ardından da TSİ 23:10’da Fransa ile İtalya karşı karşıya gelecek. Pazar gününde ise İrlanda ile Gürcistan takımları karşı karşıya gelecek. Söz konusu maç TSİ 17:00’de başlayacak. Aslında bu hafta İskoçya – Fiji maçı da oynanması planlanılıyordu. Ancak Fiji’de çıkan COVID-19 vakaları nedeniyle maç, İskoçya’nın 28-0’lık hükmen galibiyetiyle tescillenmiş durumda.

Bu maçlar öncesinde A Grubu’nda İngiltere’nin dokuz puanı bulunuyor. Onu dörder puanla İrlanda ve Galler takip ederken Gürcistan’ın puanı bulunmuyor. B Grubu’nda ise İskoçya 11 puanla grupları tamamlamış bulunuyor. Fransa’nın dokuz puanla ikinci sırada bulunduğu grupta İtalya’nın beş puanı bulunuyor. Takımda çıkan COVID-19 vakaları nedeniyle üç maçı da hükmen yiyen Fiji’nin puanı bulunmuyor.

Sonbahar Uluslar Kupası’nda aynı puana sahip iki veya daha fazla takımın bulunması durumunda ikili averaja değil, genel averaja bakılıyor. Bundan dolayı A Grubu’nda lider konumunda bulunan İngiltere’nin grupların lider tamamlamaları için Galler karşısında en az bir puan yeterli olacak. Aksi durumda İrlanda’nın Gürcistan karşısında en az 39 sayı, Galler’in ise en az 56 sayı fark atmaları gerekiyor.

B Grubu’nda ise Fransa’nın lider tamamlaması için İtalya karşısında beraberlik almaları yetiyor. Diğer yandan İtalya’nın birinci olma şansı bulunmuyor. Fransa’yı yenerlerse üçüncülük maçı için bir şansı olabilir. Fiji eğer COVID-19 belasından kurtulursa yedincilik maçına çıkacak. İskoçya’nın durumu ise Fransa – İtalya maçına bağlı.

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir